Designalog

……….design diversity……….

Architecture: Sustainable Architecture: Vanke Center by Steven Holl Architects

Posted by the editors on Wednesday, 4 January 2012

Architecture: Sustainable Architecture: In China: Vanke Center by Steven Holl Architects: “..The Vanke Center will be the first, highest rated USGBC, LEED Platinum Certified Project in China..Hovering over a tropical garden, this ‘horizontal skyscraper’ – as long as the Empire State Building is tall – is a hybrid building including apartments, a hotel, and offices for the headquarters for China Vanke Co. ltd. A conference center, spa and parking are located under the large green, tropical landscape which is characterized by mounds containing restaurants and a 500 seat auditorium. The building appears as if it were once floating on a higher sea that has now subsided; leaving the structure propped up high on eight legs..”  Excellent completed project photos by Iwan Baan..

image: Iwan Baan/Arthitectural; artice: Arthitectural

designalog@live.fr

About these ads

8 Responses to “Architecture: Sustainable Architecture: Vanke Center by Steven Holl Architects”

  1. [...] our other posts on work by Steven Holl Architects: Architecture: Sustainable Architecture: Vanke Center by Steven Holl Architects, Architecture: In China: Sliced Porosity Block by Steven Holl Architects, Architecture: In China: [...]

  2. [...] In China: Sliced Porosity Block by Steven Holl Architects…. Architecture: Sustainable Architecture: Vanke Center by Steven Holl Architects and Architecture & Civic Engagement – Steven Holl & [...]

  3. [...] See our posts on other outstanding work by Steven Holl Architects: Architecture: Knut Hamsun Centre by Steven Holl Architects, Residential Architecture: Sun Slice House by Steven Holl Architects, Architecture: Hangzhou Music Museum by Steven Holl Architects, Architecture: Museum of Ocean and Surf by Steven Holl Architects in collaboration with Solange Fabiao, Architecture: In China: Linked Hybrid by Steven Holl Architects, Architecture: In China: Sliced Porosity Block by Steven Holl Architects and Architecture: Sustainable Architecture: Vanke Center by Steven Holl Architects. [...]

  4. [...] Architecture: Sustainable Architecture: Vanke Center by Steven Holl Architect [...]

  5. [...] Architecture: Sustainable Architecture: Vanke Center by Steven Holl Architects [...]

  6. [...] Architecture: Sustainable Architecture: Vanke Center by Steven Holl Architects [...]

  7. [...] Architecture: Sustainable Architecture: Vanke Center by Steven Holl Architects [...]

  8. [...] Architecture: Sustainable Architecture: Vanke Center by Steven Holl Architects [...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,838 other followers

%d bloggers like this: