Designalog

……….design diversity……….

* Architecture: Hangzhou Music Museum by Steven Holl Architects

Posted by the editors on Saturday, 10 March 2012

Architecture: Hangzhou Music Museum by Steven Holl Architects: “..The new Music Museum is based on the idea of the “Eight Sounds” in traditional Chinese music: silk, bamboo, wood, stone, metal, clay, gourd, and hide. While the exterior of the building is clad in the same wood as the pergolas, the eight volumes are each constructed from one of these eight materials. Each volume contains a chamber where visitors not only hear the music but can experience its production..”  Sensibility to physical and cultural context, creative thinking, striking volumes..

image + article: Arthitectural

Designalog: Contact

About these ads

7 Responses to “* Architecture: Hangzhou Music Museum by Steven Holl Architects”

  1. [...] See our other posts on work by Steven Holl Architects: Architecture: Sustainable Architecture: Vanke Center by Steven Holl Architects, Architecture: In China: Sliced Porosity Block by Steven Holl Architects, Architecture: In China: Linked Hybrid by Steven Holl Architects, Architecture: Museum of Ocean and Surf by Steven Holl Architects in collaboration with Solange Fabiao, and  Architecture: Hangzhou Music Museum by Steven Holl Architects. [...]

  2. [...] Holl Architects: Residential Architecture: Sun Slice House by Steven Holl Architects…. Architecture: Hangzhou Music Museum by Steven Holl Architects…. Architecture: Museum of Ocean and Surf by Steven Holl Architects in collaboration with [...]

  3. [...] by Steven Holl Architects, Residential Architecture: Sun Slice House by Steven Holl Architects, Architecture: Hangzhou Music Museum by Steven Holl Architects, Architecture: Museum of Ocean and Surf by Steven Holl Architects in collaboration with [...]

  4. [...] Architecture: Hangzhou Music Museum by Steven Holl Architects [...]

  5. [...] Architecture: Hangzhou Music Museum by Steven Holl Architects [...]

  6. [...] Architecture: Hangzhou Music Museum by Steven Holl Architects [...]

  7. [...] Architecture: Hangzhou Music Museum by Steven Holl Architects [...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,841 other followers

%d bloggers like this: