Designalog

……….design diversity……….

* Residential Architecture: Gia Lai House by Vo Trong Nghia Architects

Posted by the editors on Friday, 1 June 2012

Residential Architecture: Gia Lai House by Vo Trong Nghia Architects: “..The site is 7 m wide and 40 m deep.. the corridor [is not] a simple and boring path but..a continuous and sequential space which becomes Living space, Dining space and also outside Living space, changing its width and height as people step into the house..For the wall of this corridor, we stacked 4m-length granite stones made in Gia Lai city as a reflector of the various top-light. The louvers on the top light are simulated carefully to cut the direct sunlight. This top light and louver also save energy by keeping the natural ventilation for this house..”  Ample glazing, natural light, ventilation, interior courtyard, textural and contextual sensibility..

See other posts on work by Vo Trong Nghia Architects: Architecture: wNw Bar by Vo Trong Nghia and Residential Architecture: Stacking Green by Vo Trong Nghia.

designalog: contact

image: © Hiroyuki Oki; article: King , Victoria . “Gia Lai House / Vo Trong Nghia Architects” 01 Jun 2012. ArchDaily. <http://www.archdaily.com/239502&gt;

About these ads

One Response to “* Residential Architecture: Gia Lai House by Vo Trong Nghia Architects”

  1. [...] Residential Architecture: Gia Lai House by Vo Trong Nghia Architects [...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,836 other followers

%d bloggers like this: