Designalog

……….design diversity……….

* Architecture: Centre for Virtual Engineering by UNStudio

Posted by the editors on Thursday, 21 June 2012

Architecture: Centre for Virtual Engineering by UNStudio: “..The windows of this scientific research centre in Stuttgart by Dutch architects UNStudio are lined up like rows of dominoes set to topple..a series of combined offices and laboratories that look out through the saw-toothed windows..The envelope of the building is a mixture of curved and rectilinear walls and ceilings, which create organically shaped rooms on each of the four floors..An atrium is located at the heart of the building and is crossed diagonally by staircases with treads that are colour-coded to signify the floors that they lead to..”  Interesting form and interior volumes, distinctive fenestration, lightwells..

See our posts on other work by UNStudio:

image: Christian Richters; article: Dezeen

designalog : contact

About these ads

2 Responses to “* Architecture: Centre for Virtual Engineering by UNStudio”

  1. [...] Architecture: Centre for Virtual Engineering by UNStudio [...]

  2. [...] Architecture: Centre for Virtual Engineering by UNStudio [...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,838 other followers

%d bloggers like this: