Designalog

……….design diversity……….

Posts Tagged ‘Colorado’

* Residential Architecture: Nove I Houses by Studio B Architects

Posted by the editors on Monday, 10 September 2012

Residential Architecture: Nove I Houses by Studio B Architects: “..Nove 1 consists of two 3,500 sqf single-family residences located on a corner lot in Aspen, Colorado, USA’s West End neighborhood. Sometimes entitled “Sibling Rivalry,” Nove’s two residences divide the property into equal halves and draw a line – the concrete landscaping wall – right down the double courtyard in the middle..The residences are within easy walking distance of Aspen’s numerous cultural activities. The architecture of the houses is clean and sophisticated..The exterior and interior material palate (ndlr: Our suggestion is “palette”) is simple yet elegant, and designed for housing of the residents’ many pieces of artwork..”  Extensive glazing, natural light, clerestory windows; interesting interior volumes, materiality and details; horizontal wood cladding; indoor / outdoor sensibility; art includes, among others, a lovely work by Frank Stella from his “Protractor Series“..

designalog : contact

image: © Paul Warchol; article: Henry , Christopher . “Nove I / Studio B Architects” 13 Mar 2011. ArchDaily.  <http://www.archdaily.com/116923&gt;

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Design & Decoration, Designalog, Interiors, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

* Residential Architecture: Hilltop House by Studio HT

Posted by the editors on Saturday, 26 May 2012

Residential Architecture: Hilltop House by Studio HT: “..Inverted roof trusses are used to lessen the impact of scale from the east while opening up to the west to invite the endless views of the entire front range. The house is an L-shaped ranch with a bridge to the master suite pod and stone water feature entry..The L is divided into two zones of public and private space and has an observation / lounge room sits above the entry. A lap pool outbuilding helps to define the private courtyard created by the house and opens onto it with two large aluminum and glass garage doors..”  Extensive glazing, interesting jumbled geometry, natural light, views, lovely site..

designalog: contact

image: © Nathan Jenkins; article: King , Victoria . “Hilltop House / Studio HT” 26 May 2012. ArchDaily. <http://www.archdaily.com/236427&gt;

Posted in Architects, Architecture, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

* Residential Architecture: Fractured House by Studio H:T

Posted by the editors on Thursday, 19 April 2012

Residential Architecture: Fractured House by Studio H:T: “..Fractured House creates a spatial experience from the fracture implied by splayed property lines. The resulting volumetric fissure of the building mass organizes the horizontal circulation and creates the space of the stair cavern..The fracture also serves as a connector between the two entries of the long narrow dwelling, thus remediating the challenging circulation issues of building from street to street with a sectional shift of almost 40′. The unique spatial experience is punctuated by, and allows for, highly varied apprehension of form, light, and shadow..”  Abundant natural light, terraces, interesting interior volumes and disposition..

See our extraordinarily popular post on another home by Studio H:T: Residential Architecture: Shield House by Studio H:T.

designalog: contact

image: Raul Garcia; article: Furuto , Alison . “Fractured House / Studio H:T” 18 Apr 2012. ArchDaily.<http://www.archdaily.com/226806&gt;

Posted in Architects, Architecture, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Design & Decoration, Designalog, Interiors, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

* Residential Architecture: Shield House by Studio H:T

Posted by the editors on Wednesday, 18 April 2012

Residential Architecture: Shield House by Studio H:T: “..This urban infill project juxtaposes a tall, slender curved circulation space against a rectangular living space. The tall curved metal wall was a result of bulk plane restrictions and the need to provide privacy from the public decks of the adjacent three story triplex. This element becomes the focus of the residence both visually and experientially. It acts as sun catcher that brings light down through the house from morning until early afternoon. At night it becomes a glowing, welcoming sail for visitors..”  Interesting juxtaposition of curvilinear and rectangular geometries, natural light, privacy, roof terrace..

image: Raul Garcia; article: Contemporist

designalog: contact

Posted in Architects, Architecture, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment »

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,841 other followers

%d bloggers like this: