Designalog

……….design diversity……….

Posts Tagged ‘Leonardo Finotti’

* Residential Architecture: Marrom House by Isay Weinfeld

Posted by the editors on Sunday, 5 August 2012

Residential Architecture: Marrom House by Isay Weinfeld: “..From the street a few steps up, one enters the house on ground level. Wide living areas – sitting, dining and TV rooms – were designed all in succession and open onto the garden, the patio and even the pool so as to allow for full integration between spaces, and interaction between guests..Privacy is yet possible to get in this house, as large doors may slide out from recesses in the walls and separate rooms as necessary..Family bedrooms and a private sitting room were placed on the first floor, while roof top was turned into a large terrace for overview of the surroundings..”  Extensive glazing, natural light; terraces, indoor / outdoor and materials sensibility..

See our posts on other homes by Isay Weinfeld:

designalog : contact

image: © Leonardo Finotti; article: “Marrom House / Isay Weinfeld” 21 Sep 2009. ArchDaily. <http://www.archdaily.com/35661&gt;

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Interiors, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment »

* Residential Architecture: Terra Nova House by Isay Weinfeld

Posted by the editors on Sunday, 5 August 2012

Residential Architecture: Terra Nova House by Isay Weinfeld: “..Terra Nova House was built in a 730sqm plot in leafy Jardins neighborhood, in Sao Paulo, Brazil..The combination of three main factors – the size and shape of the plot (trapezoid-like, it is narrow at the front and wider at the back), the building code and the client’s program -, led us to organize the house around 4 levels, and to set the house at the foremost part of the terrain, leaving space for a gym room, a swimming pool and a small garden at the back..From the street, one approaches the house across the front garden directly to the living areas – dining and sitting rooms -, which through large, full-width, full-height sliding doors open up onto the garden, allowing for broad integration between indoor and outdoor spaces, as also broad natural light and ventilation, helping to keep temperature cool and pleasant green views whichever way one looks at..This integration can also be seen and felt in both the dining room and the kitchen, where adjacent decked terraces set in extension allow for this laid-back family to enjoy relaxed everyday meals. The first and second floors hold the private quarters of the house – three bedrooms and a family room -, while the basement floor take in the garage, the mechanical room, the laundry, a storage and the employees’ quarters, these facing a small indoor garden. A swimming pool is set at the back garden, just next to the gym room..”  Privacy, extensive glazing, natural light, garden views; interesting materiality: glass, wood, concrete, stone..

See our posts on other homes by Isay Weinfeld:

designalog : contact

image: © Leonardo Finotti; article: “Terra Nova House / Isay Weinfeld” 04 Aug 2012. ArchDaily. <http://www.archdaily.com/259123&gt;

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Interiors, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments »

* Residential Architecture: Brasilia House by Isay Weinfeld

Posted by the editors on Sunday, 22 July 2012

Residential Architecture: Brasilia House by Isay Weinfeld: “..Brasilia house is located in Brazil’s capital, and is named after that city. Built on a 4,110 m2 lot on the banks of Lake Paranoá, the house was placed close to the street, leaving a large garden in the back. It is essentially organized into two levels – ground floor (entertaining and service areas) and first floor (bedrooms). On the ground floor, the social areas feature double-height ceilings, and the service areas, regular-height, making space to “fit” in an intermediate level to house the servants’ quarters..The region’s climate conditions (high temperatures and low relative humidity), played a key role in deciding for a great integration between the indoors and the outdoors, and for the creation of several outdoors areas for interaction – in the open or shaded – such as the inner court, the terrace next to the living room, the long raised deck leading to the lake, and also a meal area fitted with a firewood stove and a barbecue grill..Likewise, the bedrooms open entirely onto a long common balcony, overlooking the garden and the lake..”  Cantilever, extensive glazing, abundant natural light, views; interesting materiality, interior volumes and interior decoration; indoor / outdoor sensibility..

See our posts on five other homes by Isay Weinfeld:

image: Leonardo Finotti; article: Arthitectural

designalog : contact

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Design & Decoration, Designalog, Furniture, Interiors, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 4 Comments »

* Residential Architecture: FP House by João Diniz Arquitetura Ltda

Posted by the editors on Monday, 25 June 2012

Residential Architecture: FP House by João Diniz Arquitetura Ltda: “..The Pampulha lagoon in Belo Horizonte is full of architectural significance  and to build on its margins means to be close to the modernist legacy.  The building considers that recent history but also expresses its modern urban spirit  with rural balconies and breezes. The land slope dialogues with the building and proposes fittings and suspensions. The house contains two times: The fluctuation of the front volume shows the intimate side of the residence pointing the future at the edge of water; the covering of the open area in the back, where parties burn the wood at the oven, is close to the ground and timeless memories..In a sequence of steps and floors the house fits the site making a route from the street to the roof, turned into observatory transforming the tops in terraces looking for the horizons seen at the topographic city with it’s struggles and mutant culture  and its mountains with their fragile eternity..”  Cantilever, roof terraces, extensive glazing, natural light, indoor/outdoor sensibility, interesting geometry, lush vegetation, agreeable views..

image: © Leonardo Finotti; article: Arthitectural

designalog : contact

Posted in Architects, Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Interiors, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,841 other followers

%d bloggers like this: