Designalog

……….design diversity……….

Posts Tagged ‘plusMOOD’

* Residential Architecture: S Cube Chalet by AGi architects

Posted by the editors on Thursday, 21 June 2012

Residential Architecture: S Cube Chalet by AGi architects: “..S Cube family chalet is made up of three intertwined beach houses..with complete independency and privacy from each other..while benefiting from outdoor areas and sea views, by the use of several terraces..The flooring, stairs and dividing wall between S1 and S2 are all are clad [in] Indian sandstone..”  Interior courtyards, balconies, roof terrace, extensive glazing, natural light and sea views, indoor/outdoor sensibility..

See our post on another home by AGi architects: Residential Architecture: Mop House by AGi Architects.

image: Nelson Garrido, courtesy AGi architects; article: plusMOOD

designalog : contact

Posted in Architects, Architecture, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Interiors, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment »

* Residential Architecture: House in Cattolica by Ghirardelli Architetti

Posted by the editors on Monday, 11 June 2012

Residential Architecture: House in Cattolica by Ghirardelli Architetti: “..’House with One Window’..The project consists of a single compact and clear volume divided into three independent units..The very close neighboring buildings stabilized the purpose of having windows at first sight not visible from the outside, those are almost like little holes [in the] bark [of a tree] or gentle splits on a linen fabric..according to the necessity of having a real intimacy of living. Only exception is the one big window freely open on the street..”  Despite a questionable and perhaps excruciatingly vague architect’s description, House in Cattolica is wood clad with deliberate separation of elements, hiding sub-skin fenestration;  this permits privacy and the penetration of natural light into the interior volumes, augmented by interior detailing fostering the dispersal of light..solar energy and other sustainability features..

image: Valentina Bove, courtesy Ghirardelli Architetti; article: plusMOOD

designalog: contact

Posted in Architects, Architecture, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Interiors, Residential Architecture, Solar Design, Sustainable Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

* Residential Architecture: L-House by Architects Collective

Posted by the editors on Thursday, 7 June 2012

Residential Architecture: L-House by Architects Collective: “..The deliberate and expressive building form establishes a dialogue with its surrounding landscape and feels light and airy. At the same time, the building achieved the very stringent local classification of an ultra-low-energy-house by using triple panel glassing. Additionally, the building’s orientation and its deep overhangs increased the comfort and lowered the energy costs for the inhabitants..Developing the form created a protected courtyard and the separate living and sleeping zones the family asked for. The generous glass areas create plenty of natural light and extend the living space visually into the garden and the hills behind it..”  Extensive triple glazing, natural light, traditionally inspired L-form, sustainability..

See our post on another project by Architects Collective: Architecture: Architecture in China: Dalian Library by Architects Collective.

image: © Hertha Hurnaus, courtesy Architects Collective; article: plusMOOD

designalog: contact

Posted in Architects, Architecture, Architecture & Design in China, Contemporary Architecture, contemporary design, Cultural Architecture, Design, Designalog, Residential Architecture, Sustainable Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment »

* Residential Architecture: House C by ABIBOO Architecture

Posted by the editors on Wednesday, 23 May 2012

Residential Architecture: House C by ABIBOO Architecture: “..House C is raised as an introvert – extrovert element and at the same time rooted to its territory. It is open for visitors but at the same time keeps with wary spaces for privacy and reflection. It has duality in the forms and the global functioning of the building..he house is organized around a central space, dominated by the main staircase as a sculpture, that articulates the rooms and provides a deep relationship with the landscape. From this central area the living spaces are organized with an organic system..”  Stacked, shifted rectangular boxes, ample glazing, spiral staircase..

image: Courtesy ABIBOO Architecture; article: plusMOOD

designalog: contact

Posted in Architects, Architecture, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,840 other followers

%d bloggers like this: