Designalog

……….design diversity……….

* Architecture: Cairns Botanic Gardens Visitors Centre by Charles Wright Architects

Posted by the editors on Friday, 1 June 2012

Architecture: Cairns Botanic Gardens Visitors Centre by Charles Wright Architects: “..Camouflaged in an Australian rainforest located in Far North Queensland, this unique gateway into the Cairns Botanic Gardens Visitors Centre is the recipient of the 2012 Eddie Oribin Award for Building of the Year presented by the Australian Institute of Architects (AIA)..a mirrored facade that literally reflects the surrounding gardens..The camouflaged gateway houses a café terrace, information and exhibition space, and offices for the council staff. It activates the pedestrian promenade and links the gardens with the Arts Centre, while serving as a cool and dry zone all year round for tourists visiting the often hot and wet environment of the tropical gardens..”  Award-winning, social and contextual sensibility, sharp, contemporary yet unintrusive..

designalog: contact

image: © Patrick Bingham Hall; article: Rosenfield , Karissa . “Cairns Botanic Gardens Visitors Centre / Charles Wright Architects” 31 May 2012.ArchDaily. <http://www.archdaily.com/239957&gt;

Advertisements

One Response to “* Architecture: Cairns Botanic Gardens Visitors Centre by Charles Wright Architects”

  1. […] See another building by Charles Wright Architects:  Architecture: Cairns Botanic Gardens Visitors Centre by Charles Wright Architects. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: