Designalog

……….design diversity……….

* Residential Architecture: House V-C by GRAUX & BAEYENS architecten

Posted by the editors on Sunday, 17 June 2012

Residential Architecture: House V-C by GRAUX & BAEYENS architecten: “..The view of the green, wooded area is an important principle. It has opted for a transparent volume sufficient privacy protection. The client can fully enjoy the backyard through the transparent volume. The expansion provides space for a living room, dining area and a terrace..By the slope of the terrain into the courtyard, the basement level gives out to the garden. The basement level, together with the volume on the floor, extended and acts as a concrete base for the transparent volume on top. Two covered parking spaces and a storeroom are provided there..The construction is 5.80m deep and 14.35m wide. The roof retracts so that the cornice height is 5.90m across the surface..”  Contemporary addition / extension to an existing home; extensive glazing, natural light, views, nature; covered terrace, exposed natural wood rafters..

See our posts on four other homes by GRAUX & BAEYENS architecten:

designalog: contact

image: © Philippe Brysse; article: “House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten” 28 Dec 2011. ArchDaily.<http://www.archdaily.com/195298&gt;

About these ads

One Response to “* Residential Architecture: House V-C by GRAUX & BAEYENS architecten”

  1. [...] * Residential Architecture: House V-C by GRAUX & BAEYENS architecten [...]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,836 other followers

%d bloggers like this: