Designalog

……….design diversity……….

* Residential Architecture: C+P House by Gonçalo das Neves Nunes

Posted by the editors on Friday, 11 January 2013

C+P House by Gonçalo das Neves Nunes

Residential Architecture: C+P House by Gonçalo das Neves Nunes: “..The house intends to interpretate the relations between indoors and outdoors through yards, terraces, balconies and lightshade slabs. The implantation takes advantage of the plot’s morphology that permits two entrances (main and garage) at different altimentric levels..The house is apparently monolithic but it shows itself to South and East finding views and exposition. The main entrance is done through a recess in the Western façade where you can find a distribution area framed by a courtyard. The private zones are organized in the upper level and the social zones at the entrance level..As you go down to the garage level, that is partially underground, you find an exterior covered space that continues the social use of the house by its relation with the swimming pool..The facades are in Travertino stone and the slabs are marked by its beam boundary that is concrete coated. The lower level walls are in raw concrete. The interior comfort is sought by the Walnut wood panels and floors..”  Extensive glazing, natural light; indoor / outdoor and materials sensibility..

designalog : contact

image: © FG + SG; article: “C+P House / Gonçalo das Neves Nunes” 09 Jan 2013. ArchDaily.<http://www.archdaily.com/316009&gt;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: