Designalog

……….design diversity……….

Posts Tagged ‘Europe’

* Architecture: EP7 Restaurant by Stephane Malka

Posted by the editors on Thursday, 30 May 2013

EP7 Restaurant by Stephane Malka

Architecture: EP7 Restaurant by Stephane Malka: “..french architect and former graffiti artist stephane malka has designed a guinguette typology for paris that synthesizes the mythical dimensions of nature with the ceaseless growth of the urban environment. his EP7 restaurant uses an accretion of raw wood, primed for the organic growth of plant life, to created a lively skin for an urban recreation space. the architect began his career as artistic agent of the urban landscape, using the massive planes of the city to understand the communicative power of the built form. the architecture, in this case, references land art and ties in the intertwined masses of metropolitan paris with the teeming life of the forest. free walls and vegetation arise from the delicately sectioned modules of square timber while expanses of glazing challenge the pixelated envelope..”  Interesting facade..

image: courtesy of stephane malka; article: Designboom

designalog : contact

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Green Design, Hospitality Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment »

* Residential Architecture: Green Box by act_romegialli

Posted by the editors on Tuesday, 28 May 2013

Green Box by act_romegialli

Residential Architecture: Green Box by act_romegialli: “..This glazed garden hideaway in Italy by Italian studio act_romegialli is disguised inside a dense thicket of bushy plants and blossoming wildflowers..The little building previously functioned as a garage for a weekend retreat in the Raethian Alps, but act_romegialli was asked to convert it into a space where the owner can keep gardening tools, prepare meals and entertain guests..Retaining the rustic stone walls and columns of the old garage, the architects installed a galvanised metal framework with a skeletal pitched roof, then added glazed panels to infill openings on each of the walls..Steel wires strung up around the structure help a selection of deciduous plants to climb over the facade, plus a mixture of annual and perennial shrubs are planted around its base, providing a constant blanket of exterior greenery..The interior of the building is divided into two rooms, both with weather-beaten larch floors and exposed concrete ceilings. The kitchen is constructed from galvanised steel and features a sink with metal pipes for taps..”  Extensive glazing, natural light, garden views; lovely garden pavilion; original article features a five-image slideshow and many additional images..

image: Marcello Mariana; article: Dezeen

designalog : contact

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Green Design, Interior Design, Interiors, Landscape Architecture, Residential Architecture, Slide Shows, Sustainable Architecture, Sustainable Design | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

* Residential Architecture: House in Sonvico by Architetti Pedrozzi e Diaz Saravia

Posted by the editors on Sunday, 26 May 2013

House in Sonvico by Architetti Pedrozzi e Diaz Saravia

Residential Architecture: House in Sonvico by Architetti Pedrozzi e Diaz Saravia: “..This rural house in Switzerland by local studio Architetti Pedrozzi e Diaz Saravia is raised off the hillside on a pair of gigantic concrete columns..The single-storey House in Sonvico is constructed on a 20-metre long concrete slab, which is elevated above the ground on one side to line up with the highest level of the site..”We and the clients both wanted to create a single-storey house,” architect Martino Pedrozzi told Dezeen. “Because of the slope, we invented a level section.”..Rather than create an entrance at the point where the building meets the ground, Architetti Pedrozzi e Diaz Saravia designed the house with a hollow centre so that residents climb up from underneath to enter. This arrangement also creates a terrace beneath the building with a swimming pool alongside..Timber-framed windows sit within the houses’s chunky concrete frame. White ceramic tiles clad any walls between and feature a mixture of polished and matte finishes..The rooms of the house are arranged in sequence around the perimeter, while a corridor runs around the inside. There are also circular rooms inside the columns and one contains a staircases so it can double up as a second entrance..”  Extensive glazing, natural light; interesting form; original article features a six-image slideshow..

image: Pino Brioschi; article: Dezeen

designalog : contact

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Interior Design, Interiors, Residential Architecture, Slide Shows | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

* Residential Architecture: House in Monasterios by Ramon Esteve

Posted by the editors on Friday, 17 May 2013

House in Monasterios by Ramon Esteve

Residential Architecture: House in Monasterios by Ramon Esteve: “..The house is located in an elevated area, from which it dominates a hillside leading down to the sea. This view marks the direction the walls will take and, in an abstract form, define the project. The house is structured as a compaction of volumes of varying heights, and the form established by the main walls..The articulating space volume of this sequence is obtained from opening courts and patios in the central space of the house. A series of open courtyards are formed, covered in its perimeter like an atrium, in search of the access to the house, obtaining different perceptions of the house..The views from any point intersect and are never interrupted along the permeable sequence at the end of which, limited between glass membranes, is the lobby. Thus, it creates an approach path that exposes the more intimate side of the house so that, once inside, you discover the long views over the hillside to the sea..Among the great defining walls, the space is closed with large glass panels protected with wooden movable planes, graduating the closing level of each piece..The housing program is focused very clearly in the direction marked by the walls, and volumes depend on the spatial hierarchy of spaces. Two wooden emerging volumes, materialized by the chimneys, mark the counterpoint to the horizontality that defines the entire house..”  Extensive glazing, natural light, views; interesting fenestration, interior details and materiality..

designalog : contact

image: © Mayte Piera; article: “House in Monasterios / Ramon Esteve” 09 May 2013. ArchDaily

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Design & Decoration, Designalog, Interior Decoration, Interior Design, Interiors, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment »

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,836 other followers

%d bloggers like this: