Designalog

……….design diversity……….

Posts Tagged ‘Garden Sheds’

* Residential Architecture: Green Box by act_romegialli

Posted by the editors on Tuesday, 28 May 2013

Green Box by act_romegialli

Residential Architecture: Green Box by act_romegialli: “..This glazed garden hideaway in Italy by Italian studio act_romegialli is disguised inside a dense thicket of bushy plants and blossoming wildflowers..The little building previously functioned as a garage for a weekend retreat in the Raethian Alps, but act_romegialli was asked to convert it into a space where the owner can keep gardening tools, prepare meals and entertain guests..Retaining the rustic stone walls and columns of the old garage, the architects installed a galvanised metal framework with a skeletal pitched roof, then added glazed panels to infill openings on each of the walls..Steel wires strung up around the structure help a selection of deciduous plants to climb over the facade, plus a mixture of annual and perennial shrubs are planted around its base, providing a constant blanket of exterior greenery..The interior of the building is divided into two rooms, both with weather-beaten larch floors and exposed concrete ceilings. The kitchen is constructed from galvanised steel and features a sink with metal pipes for taps..”  Extensive glazing, natural light, garden views; lovely garden pavilion; original article features a five-image slideshow and many additional images..

image: Marcello Mariana; article: Dezeen

designalog : contact

Advertisements

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Green Design, Interior Design, Interiors, Landscape Architecture, Residential Architecture, Slide Shows, Sustainable Architecture, Sustainable Design | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

* Residential Architecture: Tree-Trunk Garden House by Piet Hein Eek

Posted by the editors on Wednesday, 23 January 2013

Tree-Trunk Garden House by Piet Hein Eek

Residential Architecture: Tree-Trunk Garden House by Piet Hein Eek: “..It sometimes happens that you are asked to produce something you have actually wanted to do for some time. A customer called and asked if we could build a log shack in his field, one that would be large enough to sit and write inside. I loved the idea from the start. Oddly enough, we’ve recently received quite a few questions about the log shack we produced years ago..That shack has been added to the collection of the Stedelijk Museum in Amsterdam. And now we’ve constructed one as a stack of logs standing in a pasture at the edge of the woods..Not long after that, we sold a version of the shack I had wanted to design for quite a while, this time in a different size and made of birch. As the shack began to take shape, so did the enthusiasm of all those involved in its construction or who saw it. The windows and shutters are what really make the difference. The sliding windows are fitted into specially designed frames, although “specially designed” is somewhat of an exaggeration for the simple plastic and steel profiles..”  Marvelous.

See our posts on other work by Piet Hein Eek:

designalog : contact

image: © Thomas Mayer; article: “Tree-Trunk Garden House / Piet Hein Eek” 22 Jan 2013. ArchDaily. http://www.archdaily.com

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Art, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Interiors, Museums, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

* Residential Architecture: Shoffice by Platform 5 Architects

Posted by the editors on Saturday, 12 January 2013

Shoffice by Platform 5 Architects

Residential Architecture: Shoffice by Platform 5 Architects: “..‘Shoffice’ (shed + office) is a garden pavilion containing a small office alongside garden storage space located to the rear of a 1950′s terraced house in St John’s Wood, London, UK. The brief required the shoffice to be conceived of as a sculptural object that flowed into the garden space..A glazed office space nestles into an extruded timber elliptical shell, which curls over itself like a wood shaving, and forms a small terrace in the lawn. The interior is oak lined and fitted out with storage and a cantilevered desk. Two rooflights – one glazed above the desk with another open to the sky outside the office bring light into the work space..The project was a close collaboration between Architect, Structural Engineer and Contractor. The lightweight structure, formed with two steel ring beams, timber ribs and a stressed plywood skin, sits on minimal pad foundations. Much of the project was prefabricated to reduce the amount of material that needed to be moved through the house during construction..”  Extensive glazing, natural light; interesting form, fenestration, materiality..

designalog : contact

image: © Alan Williams Photography; article: “Shoffice / Platform 5 Architects” 09 Jan 2013. ArchDaily. http://www.archdaily.com/316282>

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Interiors, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

* Residential Architecture: Jindal’s Pavilion by Paul Archer Design

Posted by the editors on Sunday, 21 October 2012

Residential Architecture: Jindal’s Pavilion by Paul Archer Design: “..This new structure at the end of a long garden is a flexible design solution to a complex brief, which called for a quiet space for meditation, work and guest accommodation away from the main house..Operating within the limitations of permitted development for a garden shed, Paul Archer Design divided the building evenly into interior and exterior enclosures. The walls of the pavilion are deliberately ambiguous, separated from the roof plane by large areas of glass, while the side facing the house is cut cleverly into a series of mirrored glass slats illuminated by the sunlight from behind..Inside, views are restricted to the boundaries of the sanctuary, editing-out the suburban landscape beyond, while double sliding doors allow the space to flow seamlessly out into the courtyard when desired. A timber storage wall incorporates numerous functions, including a fold-down desk and bed, transforming the use of the pavilion according to which component of furniture is deployed..”  A lovely small end-of-garden guesthouse; interesting fenestration and interior volumes..

designalog : contact

image: © Will Pryce; article: Alarcon , Jonathan . “Jindal’s Pavilion / Paul Archer Design” 20 Oct 2012. ArchDaily. <http://www.archdaily.com/282433&gt;

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Interiors, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment »

 
%d bloggers like this: