Designalog

……….design diversity……….

Posts Tagged ‘Gardens’

* Residential Architecture: Green Box by act_romegialli

Posted by the editors on Tuesday, 28 May 2013

Green Box by act_romegialli

Residential Architecture: Green Box by act_romegialli: “..This glazed garden hideaway in Italy by Italian studio act_romegialli is disguised inside a dense thicket of bushy plants and blossoming wildflowers..The little building previously functioned as a garage for a weekend retreat in the Raethian Alps, but act_romegialli was asked to convert it into a space where the owner can keep gardening tools, prepare meals and entertain guests..Retaining the rustic stone walls and columns of the old garage, the architects installed a galvanised metal framework with a skeletal pitched roof, then added glazed panels to infill openings on each of the walls..Steel wires strung up around the structure help a selection of deciduous plants to climb over the facade, plus a mixture of annual and perennial shrubs are planted around its base, providing a constant blanket of exterior greenery..The interior of the building is divided into two rooms, both with weather-beaten larch floors and exposed concrete ceilings. The kitchen is constructed from galvanised steel and features a sink with metal pipes for taps..”  Extensive glazing, natural light, garden views; lovely garden pavilion; original article features a five-image slideshow and many additional images..

image: Marcello Mariana; article: Dezeen

designalog : contact

Advertisements

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Green Design, Interior Design, Interiors, Landscape Architecture, Residential Architecture, Slide Shows, Sustainable Architecture, Sustainable Design | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

* Residential Architecture: J4 Houses by Vertice Arquitectos

Posted by the editors on Wednesday, 8 May 2013

J4 Houses by Vertice Arquitectos

Residential Architecture: J4 Houses by Vertice Arquitectos: “..We were faced with a plot of land shaped as a quarter of a circumference that had a height difference of 5.50 meters on the curved side. This side has a privileged view of the sea. In addition, we were conditioned by the construction regulations which enabled us to build two terraced levels..The project is based upon two containers, which have been cut, in order to adopt a “mineral” form. These different volumes have been designed to overhang in order to avoid the use of great contention walls and to create useful spaces beneath them. They also define the entrance to the house..The first volume, located at the highest point of the plot, hosts the main bedroom and has a one level. The second volume, located at the lowest height, has two floors, beneath of which the parking area situated..Access to the house is through a sloped garden that leads to the entrance hall, space which articulates both volumes. It takes us to the more intimate area of the entrance level and to the stairs. Through the stairs we reach, in first place, the main bedroom and then the social area of the house, located at the highest level..Due to the existing coast regulations all exterior walls are painted white and contention walls are veneered with concrete tiles. Frameworks have been finished in a steel blue look..”  Interesting form, interior volumes; extensive glazing..

See our posts on two other homes by Vertice Arquitectos:

designalog : contact

image: Courtesy of Vertice Arquitectos; article: “J4 Houses / Vertice Arquitectos” 02 May 2013. ArchDaily

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Designalog, Interior Design, Interiors, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

* Residential Architecture: Berri Residence by NatureHumaine

Posted by the editors on Wednesday, 24 April 2013

Berri Residence by NatureHumaine

Residential Architecture: Berri Residence by NatureHumaine: “..A couple with a passion for contemporary architecture wanted an extension to their 1940s duplex on Berri street in Montréal, Canada. Their main desire was to create a dining room that would become the heart of the house, where family discussions would take place..At the center of the new extension is the dining room just off the re-modeled kitchen on the ground floor. It has generous south-facing glazing and and a large dining table at its center. The master bedroom is located below the dining room overlooking the sunken garden. Despite the use of wood cladding, the extension has a sense of lightness and transparency due to the glass panels being pushed to their dimensional limits. The exterior finish is an olive green stained pine with an overhanging glazed volume clad in galvanized steel..”  Extensive glazing, natural light, garden views; interesting form and interior volumes..

designalog : contact

image: © Adrien Williams; article: “Berri Residence / NatureHumaine” 19 Apr 2013. ArchDaily

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Design & Decoration, Designalog, Interior Decoration, Interior Design, Interiors, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

* Residential Architecture: Urban Townhouse by GLUCK+

Posted by the editors on Friday, 29 March 2013

Urban Townhouse by GLUCK+

Residential Architecture: Urban Townhouse by GLUCK+: “..This project reinvents the typology of the urban townhouse on a typically narrow infill Manhattan, New York City, New York, plot..By radically reconfiguring the organization and façade of the building, open loft-like living spaces find privacy from the street behind a four-storey vertical library. The clients asked for generous light-filled interiors and privacy from the street – in contrast to the standard New York City row house with parlor room windows right on the street, usually curtained or shuttered from the eyes of passersby..The conventional plan and section were redefined with the stair and elevator core pushed up against the street façade, instead of running along one of the party walls.  As a result, loft-like spaces run fluidly the entire length of the 38-foot-deep building, rather than being compartmentalized into small front and back rooms. An open mezzanine living room, a private office nook, and sitting rooms to private bedrooms, extend off the stairs which wind like a ribbon around the elevator core..The front façade engages the street with a custom water-cut aluminum rain screen with brick-shaped openings relating to the solid bricks of its neighbors and panel joints corresponding to the neighboring building stories. During the day, it appears as a flat, patterned mass, marked off from the adjacent houses by the tall glass slots on either side. The horizontal joints of the aluminum panels break up the vertical surface as a reference to the rhythm of the window spacing of the row houses..At dusk, this impression wanes as the glow from the horizontal slit windows and the vertical glass slots animates the street façade. The aluminum appears more as a screen than a mass, and invites the eye toward, but not into, the house..The rear facade is in counterpoint to the front: It is all glass; a full-height, full-width curtain wall that bathes the interior in light. At night, the warm lantern-like light of the interior illuminates the rear garden..The public spaces of the townhouse (living room, dining room, and kitchen) are linked by a light-filled mezzanine which overlooks the backyard. The etched glass on the upper three floors gives privacy to the bedrooms and baths, as well as a diffused light that is in fact, brighter than clear glass. By extending the materials (brick, stone and wood) of the ground floor open living and dining area out into the garden, the spatial experience captures the full 70-foot-depth of the site..” Extensive glazing, natural light, garden views, privacy; interesting facades, interior volumes, details; original article includes a video..

designalog : contact

image: © Raimund Koch;  article: “Urban Townhouse / GLUCK+” 24 Mar 2013. ArchDaily

Posted in Architects, Architecture, Architecture + Design, Contemporary Architecture, contemporary design, Design, Design & Decoration, Designalog, Interior Decoration, Interior Design, Interiors, Residential Architecture | Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 Comment »

 
%d bloggers like this: